PÄIVÄKOTI MARTTA WENDELIN

Tuusula

Päiväkoti Martta Wendelin

Päiväkoti Martta Wendelin on noin 200 lapselle suunniteltu, vuonna 2022 valmistunut puurakennus. Se on Suomen suurimpia massiivipuisia päiväkoteja.

Tuusulassa sijaitseva päiväkoti Martta Wendelin voitti Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon vuonna 2023. Palkintoperusteissa korostui kohteen laajakantoiset vaikutukset käyttäjiinsä, ympäristöön ja ilmastoon.

Kuvat: Hanny Rytky

Oivallinen kestävän kehityksen esimerkki

Päiväkodin sisätilojen suuntauksessa on hyödynnetty eteläistä puistomaisemaa ja auringonvaloa. Komea ulkokatos toimii lasten ulkoleikkien keskuksena. Päiväkodin tilaratkaisut ovat toiminnallisesti harkittuja korostaen pienryhmätilojen roolia turvallisena kasvuympäristönä. Ulko- ja väliseinien sekä välipohjien rakenteiksi on valikoitunut yksiaineinen, hiilinieluna toimiva CLT-massiivirakenne. Päiväkoti on erinomainen esimerkki siitä, miten rakentamisessa voidaan pyrkiä kohti hiilineutraalimpaa ympäristöä.

Erityistä päiväkoti Martta Wendelinissä on myös sen korkeatasoinen puuarkkitehtuuri ja viimeistelty toteutus. Päiväkodin tilaajalle, Tuusulan kunnalle, uuden rakennuksen avaintavoitteita olivat rakennusfysikaalinen toimintavarmuus, turvallisuus ja pitkäikäisyys.

 

 

 

 

Faktat

Osoite: Pähkinämäentie 195, 04300 Tuusula
Pinta-ala: 3 252 m2
Arkkitehtisuunnittelu: AFKS Arkkitehdit
Tilaaja: Tuusulan kunta

 

Toteutimme kohteeseen

Rejlers  toteutti päiväkotiin LVIA- ja sähkösuunnittelun.

Kohokohdat

Päiväkoti on Suomen suurimpia massiivipuisia päiväkoteja. Se voitti Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon 2023 ja on erinomainen esimerkki siitä, miten rakentamisessa voidaan pyrkiä kohti hiilineutraalimpaa ympäristöä.