Valaistussuunnittelu

Onnistunut valaistus on visuaalisesti kaunista, käyttötarkoitukseen sopivaa, toiminnallista ja riittävää; valaistus luo turvallisuutta energiatehokkuutta unohtamatta.

 

 Yhteyshenkilöt  ja myynti

Anne Ylinen

Valaistusasiantuntija
Vantaa
anne.ylinen@rejlers.fi
+358 44 766 3203

Suvi Lapinvuo

Valaistusasiantuntija
Turku
suvi.lapinvuo@rejlers.fi
+358 50 539 9979

Anna Degerlund

Suunnittelupäällikkö
Vantaa
anna.degerlund@rejlers.fi
+358 44 766 3200

valaistus on paljon enemmän kuin valoa

Valaistussuunnittelulla parannetaan oleellisesti viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta sisä- ja ulkotiloissa. Uusimalla vanhat valaisimet nykyaikaisiksi saadaan valaistus usein huomattavasti energiatehokkaammaksi ja saavutetaan säästöjä kiinteistön elinkaarella kiinteistöjen omistajille ja käyttäjille. Erilaiset kiinteistösertifioinnit edellyttävät valaistustarkasteluja ja -laskelmia. 

Valaistus on paljon muutakin kuin valoa minkä saamme valaisimen kytkintä painamalla. Valaistusta voidaan älyllistää säätymään päivänvalon ja läsnäolon mukaan. Valaistusohjausjärjestelmä voidaan integroida muihin kiinteistön järjestelmiin. Erityisasiantuntijamme edistyvissä järjestelmissä, kuten KNX- ja DALI-järjestelmät, mahdollistavat vaativien valaistusjärjestelmien suunnittelun ja toteutuksen.

Rejlersillä on pitkä kokemus erilaisten julkisten uudisrakennusten sekä saneerauskohteiden tilojen kuten toimistorakennusten, sairaaloiden, koulujen ja päiväkotien sähkö- ja valaistussuunnittelusta.

LAADUKASta VALAISTUSta

Valon värilämpötilaa voidaan säätää vuorokauden mukaan matkimalla auringonvalon värilämpötilan vaihtelua. Hyvä valaistus parantaa oppimistuloksia oppilaitoksissa ja potilaiden paranemista sairaaloissa. Valon avulla voidaan lisätä ihmisten viihtyvyyttä ja hyvinvointia niin kotona kuin työpaikoilla.  

Rejlers tuottaa niin uudisrakennusten kuin korjauskohteiden valaistussuunnittelun osana sähkösuunnittelua tai tarvittaessa erillisenä tehtävänä hankkeissa. Yhdessä laitetoimittajien kanssa seuraamme aktiivisesti valaistusteknistä kehitystä ja alan säädöksien muutoksia, näin pystymme tarjoamaan alan uusinta tietoa hyödyntävää valaistussuunnittelua.

Tuomme lisäosaamista asiakkaidemme tarve- ja teknisiin selvityksiin, aina konseptisuunnittelusta toteutussuunnitteluun. Tuotamme hankkeissa energiasertifiointeihin tarvittavat lähtötiedot valaistuenergian osalta. Hankkeissa toteutettavat laskenta-, simulointi- ja visualisointitoimeksiannot toteutamme alan uusimmilla ohjelmistoilla.

 

Lisää valaistussuunnittelusta

Lisää valaistussuunnittelustamme on luettavissa Projektiuutisissa, Scandic Grand Hotel Helsinki -artikkelissa.

Uusimmat valaistussuunnittelun referenssimme

Hotel Scandic Grand Central, Helsinki

VR:n entinen pääkonttori Helsingin päärautatieasemalla avautui sadan vuoden jälkeen yleisölle huhtikuussa 2021, kun Hotelli Scandic Grand Central Helsinki avasi ovensa. Rejlers vastasi hotellihankkeen sähkösuunnittelusta.

Toimistotalo Telakkaranta, Helsinki

Telakkaranta on ainutlaatuinen alue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut. Rejlers Finland Oy oli hankkeessa mukana sähkö-, tele-, turva-, valaistus- ja AV-suunnittelijana.

Turun T3 sairaala, Turku

Rejlers tuottaa Turun yliopistollisen keskussairaalan uuden sairaalan T3:n sähkösuunnittelun.