Rakentaminen

PROJEKTIMME

Palvelemme monipuolista asiakaskuntaamme kaikissa rakennuksien talotekniikkaan liittyvissä toimeksiannoissa. Toteutamme hankkeet yhteisesti sovitussa aikataulussa ja huomioimme ratkaisuissamme asiakkaidemme tarpeet loppukäyttäjään asti.

JULKISET RAKENNUKSET JA PÄÄKONTTORIT

KAUPUNKIYMPÄRISTÖTALO, Helsinki

Helsingin Verkkosaaressa sijaitseva kaupungin virastotalo kokoaa yhteen kaikki Helsingin kaupunkiympäristön toimialat, jotka aiemmin sijaitsivat eri puolilla Helsinkiä.

FINNAIR PÄÄKONTTORI, Helsinki-Vantaa

HOTT kokoaa Finnair-konsernin kaikki yritykset saman katon alle. Pääkonttori valmistui kesäkuussa 2013 Vantaan Tietotie 9:ään. Kiinteistössä on työtilat 1400 työntekijälle, ja kiinteistön elinkaari on suunniteltu sadaksi vuodeksi.

KESKUSTAKIRJASTO OODI, Helsinki

Töölönlahden alueella kohoaa kauniina lasiaaltona Helsingin keskustakirjasto Oodi. Oodi on samalla kertaa sekä ainutlaatuinen taideteos että älykäs kirjasto, joka palvelee kaikkia kaupunkilaisia.

TAPAHTUMAKESKUS LOGOMO, Turku

Logomon monimuotoiset tilat sopivat kaikenkokoisille tapahtumille kongresseista konsertteihin. Logomon kokonaisuus, 24 000 neliötä, valmistui vaiheittain.

LAUTTASAAREN KIRKKO, Helsinki

Lauttasaaren kirkko rakennettiin vuonna 1958. Peruskorjaus on rakennuksen ensimmäinen ja Helsingin seurakuntayhtymän suurin kirkkokorjaushanke 30 vuoteen. Rejlers Finland oli kohteessa mukana sähkö- ja LVIA -suunnittelijana.

TURUN KAUPUNGINTEATTERI, Turku

Kaupungin kauneimmalla paikalla Aurajoen varressa sijaitseva teatteritalo on toiminut rakentamisestaan asti Turun Kaupunginteatterin toiminnan ytimenä. Rejlers oli kohteessa sähkö-, tele- ja turvasuunnittelun palveluntuottajana.

KAMPIN HUIPPU, KOY KAMPINMÄKI, Helsinki

1923 rakennus valmistui alun perin Frenckellin kirjapainoksi. Kohteessa on tehty täydellinen peruskorjaus ja rakennuksessa on toimistotiloja, lääkärikeskuksen tiloja sekä ravintola katutasossa. Talotekniikassa on huomioitu tilojen muuntojoustavuus ja kohteessa on mm. kerroskohtaiset ilmanvaihtokoneet. Suunnittelussa on käytetty laajasti 3D BIM tietomallinnusta.

KAMPIN HUIPPU OY KAMPINTALO ja KOY ANNANKATU 32, Helsinki

Kampintalo on toimisto- ja liikekeskus, jossa on mm. lääkärikeskus ja useita muita yrityksiä. Talotekniikassa on huomioitu mm. tilojen muuntojoustavuus. Kohteessa on tehty laaja peruskorjaus ja rakennuksessa on noin 23 800 brm2.

TIKKURILAN KIRKKO, Vantaa

Kirkko- ja toimistorakennus. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

LIIKERAKENNUKSET JA TOIMISTOT

AVIAPOLIS, Helsinki-Vantaa

Kasvava ja kehittyvä Otaniemi yhdistää yliopiston tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita tekniikan, kauppatieteiden ja taiteiden ja suunnittelun aloilta.

KPMG Toimitalo, Helsinki

Töölönlahdelle sijoittuvan toimitalon rakentamiseen ja käyttöön liittyvät ratkaisut on tehty kannattavan vastuullisuuden periaatteiden mukaisesti.

TOIMISTOTALO TELAKKARANTA, Helsinki

Telakkaranta on ainutlaatuinen alue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut. Rejlers Finland Oy oli hankkeessa mukana sähkö-, tele-, turva-, valaistus- ja AV-suunnittelijana.

EKE TOIMISTO, Espoo

Kohde on usealle käyttäjälle toteutettu nykyaikainen toimistorakennus. Rakennus toimii myös EKE pääkonttorina. Kohteella on LEED ja WELL ympäristöluokitus. Rakennuksessa on noin 7 500 brm2. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

K6 TOIMISTOTALO, Helsinki

Rakennuksessa on noin 17 000 brm2 modernia toimistotilaa. Senaatti-kiinteistön kohde toimii valtion virastorakennuksena. Kohteella on kultatason LEED ympäristöluokitus.

WOOD CITY TOIMISTO, Helsinki

Wood City Supercell on jätkänsaaren puurakenteiseen kortteliin toteutettu toimistorakennus, joka toimii Supercellin pääkonttorina. Kohteessa on noin 14 400 brm2 toimisto ja 5 500 brm2 pysäköintitila. Kohteessa on toteutettu erittäin korkealaatuiset sisäilmasto-olosuhteet. Kohteella on LEED Platinum ympäristöluokitus. Suunnittelussa on käytetty laajasti 3D BIM tietomallinnusta. Olemme suunnitelleet myös muut korttelin puurakenteiset rakennukset, mm. 2 kpl asuinkerrotaloja noin 9 600 brm2.

HOTELLIT JA VAPAA-AJAN KESKUKSET

HOTEL SCANDIC GRAND CENTRAL, Helsinki

VR:n entinen pääkonttori Helsingin päärautatieasemalla avautui sadan vuoden jälkeen yleisölle huhtikuussa 2021, kun Hotelli Scandic Grand Central Helsinki avasi ovensa. Rejlers vastasi hotellihankkeen sähkösuunnittelusta.

AURATALON HOTELLI, Helsinki

Vakuutusyhtiön pääkonttoriksi aikanaan rakennetusta Auratalosta Helsingin Töölössä muutettiin moderniksi 188-huoneiseksi hotelliksi ravintoloineen ja liiketiloineen. Rejlers oli sähkösuunnittelun palveluntuottajana Auratalo-kiinteistössä.

VIIHDEKESKUS FLAMINGO, Vantaa

Viihdekeskus Flamingo Vantaalla on kauppakeskus Jumbon yhteydessä. Rakennuksessa on 309 huonetta sisältävä Sokos Hotel Flamingo, kylpylä, Finnkinon elokuvateatteri, keilahalli, useita ravintoloita ja muita liikkeitä. Rejlers toteutti kohteeseen sähkösuunnittelun.

FASHION CENTER, Vantaa

Tukkukauppakeskus Fashion Center Outlet, jossa on noin 11 000 kem2. Rakennuksen energia tuotetaan maalämpöjärjestelmällä ja kohteessa on 34 maalämpökaivoa. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

IDEAPARK, Lempäälä

Suuri kauppakeskus, jossa on noin 100 000 brm2.

LÄHIPALVELUKESKUS HERTSI, Helsinki

Kauppakeskus, jossa on noin 58 000 brm2. Liiketilojen lisäksi kohteessa on mm. päiväkoti, kirjasto, palvelutalo sekä 3 kpl asuintornitaloa, jotka sijaitsevat kauppakeskuksen päällä. Kohteella on LEED ympäristöluokitus. Suunnittelussa on käytetty laajasti 3D BIM tietomallinnusta.

KOULUT JA OPPILAITOKSET

KERAVAN KESKUSKOULU, Kerava

Keravan keskuskoulu on arvokas suojelukohde, joka muutetaan laajassa peruskorjauksessa alakoulusta yläkouluksi. Samalla uusitaan koulun energiajärjestelmää, lämmöneristystä ja talotekniikkaa. Rejlers selvitti monitavoiteoptimoinnin avulla kokonaisratkaisun, joka minimoi kustannukset ja päästöt.

AALTO-KAMPUS VÄRE, Espoo

Kasvava ja kehittyvä Otaniemi yhdistää yliopiston tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita tekniikan, kauppatieteiden ja taiteiden ja suunnittelun aloilta.

XAMK KAMPUS, Kotka

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, XAMK, rakentaa Kotkaan uuden kampusrakennuksen, joka on tarkoitus avata syksyllä 2023.

KINNARIN KOULU, Järvenpää

Kinnarin uusi koulu toteutetaan projektiallianssina, avoimen rakentamisen periaatteella. Suunnittelun lähtökohtana on ilmiöpohjainen oppiminen, jossa tilat ja piha houkuttelevat lapsia oivaltamaan ja oppimaan.

KARIN KAMPUS, Rauma

Karin kampus on kulttuurikampus parhaimmillaan, joka kutsuu, houkuttelee ja innostaa. Karin kampus tarjoaa rikkaan ja innovatiivisen oppimisympäristön, joka koostuu liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskuksesta.

FORSSAN MONITOIMIKESKUS, Forssa

Forssan monitoimikeskus on tulevaisuuden oppimisympäristö, joka tukee lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia palveluja.

ARKADIANKATU 24, Helsinki

1930 valmistunut keskustan koulurakennus, joka on suojeltu kohde. Kohteessa on tehty laaja peruskorjaus moderneiksi koulutiloiksi vanhaa rakennusta kunnioittavalla tavalla. Kohteessa on noin 6700 brm2. Rakennuksessa on kaukojäähdytys ja esim. valmistuskeittiön rasvapoistot on varustettu lämmöntalteenottojärjestelmällä. Suunnittelussa on käytetty laajasti 3D BIM tietomallinnusta. Kohteella on ympäristöluokitus BREEAM Very Good. Rakentaminen toteutettiin projektinjohtourakkana.

SIBELIUS-AKATEMIA N-TALO, Helsinki

Vanha SYK-koulurakennus, joka on palautettu opetuskäyttöön korjaamalla toimistotila- ja käytäväratkaisut alkuperäisellä opetustilaratkaisulla. Kohteeseen on toteutettu erittäin korkeatasoiset sisäilmasto-olosuhteet ja ilmanvaihdossa on mm. kostutus soittimien ja urkujen vuoksi.

SIBELIUS-AKATEMIA, R-TALO, Helsinki

Osittain suojellun opetusrakennuksen laaja peruskorjaus.

SAIRAALAT, TERVEYSKESKUKSET JA PALVELURAKENNUKSET

TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA T3, Turku

Rejlers tuottaa Turun yliopistollisen keskussairaalan uuden sairaalan T3:n sähkösuunnittelun.

PÄIJÄT-HÄMEEN KESKUSSAIRAALA, Lahti

Lahdessa sijaitseva Päijät-Hämeen keskussairaala on Suomen toiseksi suurin keskussairaala ja seitsemänneksi suurin erikoissairaanhoidon tuottaja. Rejlers tuottaa keskussairaalan sähkö-, tele ja turvasuunnittelun.

ETELÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI, Mikkeli

Hankkeen tavoitteena on yhdistää Mikkelin kaupungin perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito sekä soveltuvin osin sosiaalityö yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi samalle alueelle, nykyiselle sairaalakampukselle.

URHEILURAKENTAMINEN

URHEA-HALLI, Helsinki

Urhea-kampus on Suomen ainoa huippu-urheilijoille suunniteltu kampus, joka tarjoaa monipuoliset ja kattavat tilat ympärivuotiselle harjoittelulle avarissa tiloissa.

ASUINRAKENNUKSET JA SENIORIRAKENTAMINEN

AS OY SOMPASAAREN SUMPPI, Helsinki

Rejlers toteutti LVIA- ja sähkösuunnittelun Sompasaaren kortteliin toteutettavaan asuinkerrostaloon vuosina 2017-2019. Merelliselle asuinalueelle rakennettu 12-kerroksisen asuinkerrostalon katolla hyödynnetään mm. aurinkopaneeleita.

AMURINLINNA KORTTELI, Tampere

Rejlers toteuttaa Amurinlinna-korttelin peruskorjauksen LVIA- ja sähkösuunnittelun Tampereen Hämeenpuistossa.

AS OY HELSINGIN POUKAMA JA AS OY HELSINGIN TUULENSUOJA, Helsinki

Kohde koostuu kahdesta asuinkerrostalosta, jotka on rakennettu kauppakeskus Hertsin päälle. Asuinkerrostaloissa on noin 12 800 brm2. As Oy Tuulensuoja rakennuksessa on 16. kerrosta ja As Oy Poukama rakennuksessa on 13. kerrosta. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

HASO KIVIPADONPUISTO, HEKA PATOLA ja HEKA PATOLA ER,  Helsinki

Kohteessa on 4 kpl pistetaloja ja 1 kpl lamellitalo sekä 1 kpl erityisryhmille tarkoitettu asuinrakennus. Asuinkerrostaloissa on yhteensä noin 19 000 brm2. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

ESKOLANTIE 4 ja 6 ASUINKERROSTALOT, Helsinki

Kohde koostuu yhteensä 4 kpl asuinkerrostaloista, Heka Pukinmäki Eskolantie 4 ja Haso Eskolantie 6. Rakennukset on toteutettu puurakenteisina ja asunnot on toteutettu elementtirakenteisina. Kohteessa on noin 10 000 brm2.

AS OY HENTTAAN PUISTOKATU 16, Espoo

Asuinkerrostalo, jossa on noin 6200 brm2. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

AS OY VANTAAN KILTERINKUJA, Vantaa

Asuinkerrostalo, jossa on 14. kerrosta. Rakennuksessa on noin 4900 brm2. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

AS OY HELSINGIN VIUHKA, Helsinki

Retkeilijänkatu 1:ssä sijaitseva asuinkerrostalo, jossa on 12. kerrosta. Rakennuksessa on noin 5500 brm2.

KOY AVIAN ELÄMÄNKAARIKODIT, Vantaa

Palvelutalo, jossa on tehostettuja palveluasuntoja, hoitolaitoksen asuinhuoneita ja päiväkoti sekä niihin liittyviä tiloja, kuten valmistuskeittiö ym. Rakennuksessa on noin 7300 brm2. Kohteella on LEED ympäristöluokitus. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

SUOJELUKOHTEET

UUSI JA VANHA KEMIA, Helsinki

Vanha kemia on vuonna 1898 ja uusi kemia on vuonna 1949 valmistuneita opetusrakennuksia ja laboratorioita Teknillisen korkeakoulun käyttöön. Rakennukset on suojeltu asemakaavalla. Kohde on peruskorjattu asuinrakennukseksi, jossa luokkahuoneista on tehty historiaa henkiviä kaupunkikoteja. Rakennuksessa on noin 7000 brm2.

METSÄTALO, Helsinki

Osittain suojeltu opetusrakennus, jossa on tehty useita peruskorjauksia. Kohteessa on noin 7000 brm2. Tilamuutokset on toteutettu Helsingin Yliopiston monitilakonseptin mukaisesti. Hankkeessa on toteutettu myös Metsätalon huoltotunneli, joka on louhittu Metsätalon ja Topelia/ Kirjastoluola/ Kaisan välille.

MARIANKATU 3, Helsinki

1765 valmistunut ydinkeskustassa sijaitseva vanha tulli- ja pakkahuone, joka on asemakaavalla suojeltu kohde. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja se on helsingin toiseksi vanhin säilynyt rakennus. Kohteessa on tehty laaja peruskorjaus kokous- ja kulttuurikeskukseksi sekä opetus- ja varhaiskasvatustiloiksi.

BULEVARDI 29, Helsinki

Vuonna 1878 valmistunut rakennus on toiminut mm. opetus- ja kirjastokäytössä. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti sekä rakennustaiteellisesti arvokas kohde. Kohde on peruskorjattu asuinrakennukseksi, jossa on nykyaikaisia asuntoja. Rakennuksessa on noin 2150 brm2.

AS OY MUNKKINIEMEN KADETTI, Helsinki

Vuonna 1919 valmistunut Eliel Saarisen suunnittelema edustava jugendlinna. Kohde on toiminut aiemmin Senaattikiinteistöjen toimistorakennuksena. Rakennus on muutettu korkeatasoiseksi asuinkerrostaloksi, jossa on noin 7500 brm2. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

AS OY KASINONRANTA, Helsinki

Rakennus on entinen Pauligin paahtimo ja se on toiminut myöhemmin myös kirkkohallituksen toimistorakennuksena. Rakennus on peruskorjattu asuinrakennukseksi, jossa on laadukkaita loft-asuinhuoneistoja. Suunnittelussa on käytetty 3D BIM tietomallinnusta.

LOGISTIIKKAKESKUKSET JA TEOLLISUUSKOHTEET

KAAVIN KIVI OY KIVILÄHDE, Ylöjärvi

Näyttely-, toimisto- ja tuotantotiloja.
Kokonaisala noin 1500 m2.

KOMATSU FOREST OY, Pirkkala

Toimisto- ja tuotantotiloja, kokonaisala 3100 m2

KIINTEISTÖ OY MYLLYHAANTIE, Pirkkala

Toimistotiloja, kokonaisala noin 7900 m2

Olemme olleet toteuttamassa myös näitä logistiikkakeskuksia JA TEOLLISUUSKOHTEITA:

 

 

Lounavoiman ekovoimalaitos

SALO

Kimmeltie 1-3

ESPOO

Finnvacum tuontantotilat

SIPOO

Teolisuusrakennus, Valokaari 8

VANTAA

Alfmix, toimisto- ja varastotilat

VANTAA

Finnprotein Oy soijajalostuslaitos

UUSIKAUPUNKI

Rexam Can tölkkitehdas

MÄNTSÄLÄ

Fortum Loviisa, turvajärjestelmien uusimisia

LOVIISA

Flyway Cargo, logistiikkavarasto

VANTAA

EcoFrio perunan jalostuslaitos

BRYANSK

Vaasan Oy, leipomo NU2

VILNA

Myllyn paras

DOMODEDOVA

Vuokravarastotilat

HELSINKI

Ahlsell logistiikkakeskuksen laajennus

HYVINKÄÄ

Onvest

KALUGA

Anttilan logistiikkakeskus

KERAVA

Tuko Logistics, laajennus

KERAVA

Teknos

YEGORIEVSK

Valtion taidemuseo, Vermon varasto

ESPOO

Kimberly-Clark

STUPINO

SLO laajennus

VANTAA

Valio palvelukeskus

MOSKOVA

Fazer Bakeries

RIIKA

Saint Gobain Isover Ogre

RIIKA

Itella logistiikkakeskus vaihe 5

HELSINKI

Stora Enso

BALABANOVA

Vaasan Oy, leipomo NU1

VILNA

Rakennamme aina projektikohtaisen asiantuntijatyöryhmän vastaamaan hankkeiden erilaisia tarpeita.