Tapahtumakeskus Logomo

TURKU

Kulttuurien ja tapahtumien keskus

Logomo on entinen VR:n konepaja ja nykyinen kulttuurikeskus Turussa Pohjolan kaupunginosassa, Turun päärautatieaseman tuntumassa. Näyttely- ja tapahtumatilojen lisäksi Logomossa on ravintola sekä toimitiloja yrityksille ja taiteilijoille. Keskuksen ensimmäinen peruskorjattu osa avattiin tammikuussa 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden päätapahtumatilaksi. Rakennuksen vanhin osa on rakennettu vuonna 1876 VR:n konepajaksi. ja sitä on laajennettu myöhemmin yhdeksään otteeseen. Vanhin näkyvä osa, kertaustyyliä edustava punatiilinen rakennus, valmistui arkkitehti Bruno Granholmin suunnitelmien mukaan vuonna 1899.  

Monimuotoiset tilat tapahtumista toimitiloihin

Logomon monimuotoiset tilat sopivat kaikenkokoisille tapahtumille kongresseista konsertteihin ja illallisista oopperaan. Logomon kokonaisuus, 24 000 neliötä, valmistuivat vaiheittain. Käytössä on Logomo-sali, viisi erilaista muunneltavaa tilaa, jotka palvelevat erilaisia tapahtumia, taiteilijatiloja sekä ravintola Logomo Kitchen.

Tapahtumatilojen lisäksi rakennus kätkee sisälleen Logomo Byrå -nimiset 5 000 neliön toimitilat, jotka kokoavat saman katon alle lähes 50 yritystä ja runsaat 200 luovan alan ammattilaista.  Yritysten toimitilojen lisäksi Logomossa on yli 500 m2 taiteilijoiden työ- ja ateljeetiloja.

 

 

FAKTAT

Osoite: Köydenpunojankatu 14, Turku
Pinta-ala: 24 000 brm2
Arkkitehtisuunnittelu: Vapaavuori Oy Pekka Vapaavuori
Rakennuttaja: Kiinteistö Oy Turun Köydenpunoja

 

TOTEUTIMME KOHTEESEEN

Rejlers on ollut sähkö-, tele-, turvasuunnittelun palveluntuottajana kulttuurikeskuksessa.

KOHOKOHDAT

Sähköteknisten järjestelmien suunnittelulle haastetta toi projektin toteuttaminen useassa eri vaiheessa, jolloin tilojen käyttötarkoitus hahmottui vasta edellisen vaiheen valmistuttua. Tapahtumatiloilla ja toimitiloilla oli omia erityisvaatimuksiaan, jolloin suunnitelmaratkaisujen täytyi olla riittävän muuntojoustavia ja skaalautuvia eri käyttäjäryhmien tarpeisiin.