Mikä onkaan sykkeen ja pulssin ero. Syke on sydämen lyöntien määrä yhdessä minuutissa. Pulssi on veren virtauksen mekaanista sykintää verisuonissa. Sykkeen voi tarkimmin mitata rintakehältä; pulssin voi mitata korvanipukasta.

Rakennettu ympäristömme elää sykkeessä pulssin kanssa synkroniassa. Rakennettu ympäristö määrittelee meidän elinvoimaisuutta ja hyvää arkea. Sinun ja minun hyvää elämää!

Lähdimme liikkeelle ROTI-työssä siitä, että lähtökohtaisesti luova tuho on se elementti, joka mahdollistaa uudistumisen. Vertauksena voit ajatella luontoa, joka tuhoaa välillä itse itsensä sopeutuakseen ja kasvaakseen uudelleen.

Arvioimme väyläverkkoja, jotka luovat verisuonia yhteiskunnalle. Arvioimme sivistyksen suuntaviivoja, joita linjaamme yhä uudelleen tulevassa ajassa. Arvioimme rakennuksiin sitoutuvaa pääomaa, joka todellakin on joskus vain pään omaa. Arvioimme pelottavia uhkakuvia ympäristön todellisuudesta, jota emme pienuudessamme hahmota. Arvioimme mahdollisuuttamme muotoilla tulevaisuutta toisin.

Kirsi Hautala

Kirsi Hautala

Vice President, Rakentaminen

kirsi.hautala@rejlers.fi
+358 40 845 5481

Väyläverkkomme peruslinjaukset tarvitset uutta toiminnallisuutta; verkoston tarkoitushan on palvella tavoitteitamme. Urbanisaatio ja eksyvä yhteiskunta keskustelevat – mitä ovat riittävä tehokkuus ja inhimillisyys. Tässä kohtaavat kysymykset kiertotaloudesta ja ilmastoystävällisyydestä – mitä olen ja mistä luovun.

Sivistyksen määrittelemme aina itse. Ajattelen kiteytystä, joka kulkee sukupolvien läpi ja yli, jonka Raija Oranen kirjoitti paperillekin elämänkuvakirjoituksissa Risto Rytistä. Sukupolvien yli menevät juuret. Niiden kauneus on siinä, että olet ylpeä siitä, että olet juuri sinä. Sinulla on sinun arvosi ja asenteesi. Minä näen asiat aivan toisin! Silti hengitämme samaa ilmaa.

Rakennus on aina osa inhimillistä identiteettiä. Olkoonpa se pienen kodin lähelle tulevat seinät tai korkeaksi kohoava kaupunkikuva. Määrittelemme itse sen, mitä on yhteisöllisyys.

Arkkitehtuuri ohjaa todellisuutta asettamalla tavoitteen tulevaisuudelle. Arkkitehtuurin pitääkin olla uskaltavan kokeilevaa. Arkkitehtuurin raami antaa raamin integraatiolle. Sopeutuvuus antaa sävelkulun.

ROTI on aika nostaa ansaitulle paikalle puhumaan ympäristöstä ja yhteiskunnasta, jossa elämme ja rakennettuun ympäristöön, johon uskallamme suunnata.

 

Ilolla mukana,

Kirsi Hautala

 

 

Lue lisää ROTI-blogista