Musiikkitalo

HELSINKI

Musiikkitalo – klassikko jo syntyessään

Helsingin musiikkitalon historia on jo pitkä, ja talo avattiin yleisölle syksyllä 2011. Virallisena alkusysäyksenä pidetään opetusministeriön asettamaa työryhmää 1990-luvun alkupuolella. Työryhmän ehdotukseen sisältyi näkemys Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupungin orkesterin yhteisistä tiloista.

Rejlers Rakentaminen sai vuonna 2005 tehtäväkseen Musiikkitalon sähkösuunnittelun. Kuuden vuoden mittaiseen projektiin mahtui monta käännettä, ainutlaatuisia ratkaisuja ja onnistumisia.

 

Onnistuneella sähkösuunnittelulla luodaan elämyksiä

Musiikkitalon projektissa sähköisen talotekniikan pääsuunnittelijana toiminut Juha Mattila oli mukana hankkeen alusta saakka ja hän pääsi näkemään Musiikkitalon rakentamisen koko kaaren. Musiikkitalon tarjoamat haasteet olivat uudenlaisia kokeneellekin suunnittelijalle.
– Tämä projekti oli aivan erityinen. Kaikki ratkaisut piti miettiä poikkeuksellisen huolellisesti ja kehitellä tarpeen mukaan. Minulla on takanani 32 vuoden mittainen ura, mutta kohteen kautta jouduin ihan uudenlaisiin tilanteisiin, Mattila kertoo.

Sähkösuunnittelun osalta projekti oli massiivinen. Rakennuksessa ei ole yhtään samanlaista tilaa, vaan jokainen tila piti suunnitella erikseen.

 

FAKTAT

Osoite: Mannerheimintie 13 A, Helsinki
Pinta-ala: 253 000 brm2
Arkkitehtisuunnittelu: LPR-Arkkitehdit Oy
Tilaaja: Senaatti-kiinteistöt

 

TOTEUTIMME KOHTEESEEN

Rejlers Finland on ollut sähkösuunnittelun palveluntuottajana Aviapoliksen toimisto-, hotelli- ja palvelutalokiinteistössä.


KOHOKOHDAT

Sähkösuunnittelun osalta projekti oli massiivinen. Rakennuksessa ei ole yhtään samanlaista tilaa, vaan jokainen tila piti suunnitella erikseen. Kiinteistön vaatimukset valaistuksen ja esitystekniikan osalta haastoivat suunnittelijat etsimään poikkeuksellisen luovia ratkaisuja.

Musiikkitalon rakennuksesta teki ainutlaatuisen paitsi sen käyttötarkoitus ja arkkitehtuuri, myös tietomallintaminen. Kaikki suunnittelualat toteuttivat 3D-tietomallinnuksen.