Keskustakirjasto Oodi

HELSINKI

Oodi – rakastettu sivistyksen talo

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa kaikille avoimen julkisen tilan Helsingin ydinkeskustassa. Se kohottaa Helsingin profiilia ja on luovan kaupungin näyteikkuna. Oodi palkittiin vuoden parhaana yleisenä kirjastona kansainvälisessä kirjastokonferenssissa Ateenassa, Kreikassa, vuonna 2019.

Ainutlaatuinen taideteos

Töölönlahden alueella kohoaa kauniina lasiaaltona Helsingin keskustakirjasto Oodi. Oodi on samalla kertaa sekä ainutlaatuinen taideteos että älykäs kirjasto, joka palvelee kaikkia kaupunkilaisia. Oodiin  on helppo tulla keskittymään, oppimaan ja työskentelemään.

Digitaalisesti älykkäässä kirjastossa kaupunkilaiset saavat tietoa arjen valintojen tueksi. Oppimista, osaamisen jakamista sekä sisältöjen avaamista tuetaan erilaisilla teknologioilla.

 

 

 

FAKTAT

Osoite: Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Pinta-ala: 16 000 brm2
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto ALA
Tilaaja: Helsingin tilakeskus

 

TOTEUTIMME KOHTEESEEN

Rejlers Finland Oy toteutti Oodiin sähkö-, tele-, turva- ja valaistusratkaisut.

KOHOKOHDAT

Oodin suunnittelussa tavoiteltiin kutsuvan kotoisaa ja tunnelmallista yleisilmettä. Halutun tunnelman aikaansaamiseksi huomiota kiinnitettiin muun muassa valaisimien värilämpötiloihin sekä valaisimien ulkomuotoihin. Suunnittelijoiden päämääränä oli yhdistää valaistuksessa sekä toiminnallisuus että näyttävyys, samalla huomioiden muut suunnittelualat.