Kaupunkiympäristötalo

HELSINKI

Vaikuttava rakennus, jossa korostuu korkean laadun merkitys

Helsingin Verkkosaaressa sijaitseva virastotalo kokoaa yhteen kaikki Helsingin kaupunkiympäristön toimialat, jotka aiemmin sijatisivat eri puolilla Helsinkiä. Helsingin kaupungin teknisen alan virastot eli asuntotuotantotoimisto, kaupunkisuunnittelu-, kiinteistö-, rakennusvalvonta- ja rakennusvirasto siirtyvät yhteisiin tiloihin uudisrakennukseen, joka valmistui hankeaikataulun mukaan vuoden 2020 alussa. Rejlers Finland Oy oli mukana sähkö-, tele-, turva-, valaistus- ja AV-suunnittelijana hankkeessa.

 

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Energiatehokas, kahdeksan kerroksen moderni toimistotalo

Verkkosaaren Kaupunkiympäristötalo on vaikuttava ja moderni toimistotalo, jossa energiatehokkuus on keskiössä.

Toimistotalossa on seitsemän maanpäällistä kerrosta ja yksi maanalainen kerros. Työpisteitä on 1 100 ja niitä käyttää yhteensä noin 1 500 työntekijää. Rakennukseen sijoittuvat myös muun muassa toimialan asiakaspalvelu-, tapahtuma- ja näyttelytilat, erilaisia kokoustiloja sekä ravintola.

Hankkeen ympäristö- ja energiatehokkuudelle asetettiin korkeat tavoitteet. Energiatehokkuuden osalta hankkeessa noudatetaan lähes nollaenergiarakentamisen tasoa. Rakennuksen vesikatosta suurinta osaa peittävät viherkatto sekä aurinkopaneelit. Paneelien tuottamaa sähköä hyödynnetään muun muassa rakennuksen valaisemisessa.

FAKTAT

Osoite: Työpajankatu 8, Helsinki
Pinta-ala: 44 000 brm2
Arkkitehtisuunnittelu: Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit Oy

 

 

TOTEUTIMME KOHTEESEEN

Sähkö-, tele-, turva-, valaistus- ja AV-suunnittelu

 

KOHOKOHDAT

Vuoden 2021 Arkkitehtuurin Finlandia –palkintoehdokas.