Auratalon hotelli

HELSINKI

Auratalo muuttui hotelliksi

Vakuutusyhtiön pääkonttoriksi aikanaan rakennetusta Auratalosta Helsingin Töölössä muutettiin moderniksi 188-huoneiseksi hotelliksi ravintoloineen ja liiketiloineen. Paraatipaikalla sijaitsevasta rakennuksesta purettiin käyttötarkoituksen muutoksen vuoksi kaikki paitsi runko.

 

Kaupunkikuva säilyi

Töölön Tullintorin aukiolla, Tukholmankadun alkupäässä sijaitseva Auratalo valmistui vuonna 1962. Rakennus on Erkko Virkkusen suunnittelema 11-kerroksinen tornitalo, joka alkujaan oli Keskinäisen vakuutus­yhtiö Auran pää­konttori. Vuonna 2016 Auratalossa avattiin Hotelli Cumulus Meilahti.

Yli 50-vuotisen rakennuksen energiatehokkuus ei ollut ajanmukaisella tasolla, jonka vuoksi julkisivuihin ja kattorakenteisiin asennettiin lisälämmöneristys. Tämä vaati kompromissikykyä rakentajien ja kaupunkikuvan säilymisestä vastaavien viranomaisten kesken.Viranomaisten lähtökohta hankkeessa oli se että, rakennuksen ulkomitat eivät saa muuttua. Pieni muutos kuitenkin sallittiin, jotta saatiin energiatehokkuutta parannetuksi lisälämmöneristyksen avulla.

 

FAKTAT

Osoite: Tukholmankatu 2, Helsinki
Pinta-ala: 13 000 brm2
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Soini & Horto Oy
Tilaaja: LähiTapiola Henkivakuutusyhtiö

 

 

TOTEUTIMME KOHTEESEEN

Rejlers Finland on ollut sähkösuunnittelun palveluntuottajana Auratalo-kiinteistössä.


KOHOKOHDAT