Finnairin pääkonttori HOTT

HELSINKI-VANTAA

Leediä ja geoenergiaa

Ilmarisen rakennuttama toimistotalo HOTT (House Of Travel and Transportation) Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa loistaa sekä arkkitehtuurillaan että työtilojen suunnittelulla. HOTT kokoaa Finnair-konsernin kaikki yritykset saman katon alle. Pääkonttori valmistui kesäkuussa 2013 Vantaan Tietotie 9:ään. Kiinteistössä on työtilat 1400 työntekijälle. Kiinteistön elinkaari on suunniteltu sadaksi vuodeksi.

 

Viihtyisä työympäristö energiatehokkaasti

HOTT on suunniteltu kansainvälisten LEED-vaatimusten (Leadership in Energy and Environmental Design) mukaisesti. LEED-luokitus kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Rakennusprojektissa on myös huomioitu uudet energiamääräykset, ja tila luokitellaankin parhaaseen A-energialuokkaan.

HOTT:issa on käytössä tarpeenmukainen ilmanvaihto ja valaistus, jotka pitävät huolen, että olosuhteet ovat hyviä aina tilojen ollessa käytössä. Termisesti viihtyisä sisäilmasto aikaansaadaan lämmittävillä ja jäähdyttävillä ilmastointipaneeleilla, joihin on integroitu arkkitehtonisen onnistuneesti myös valaistus, ilmanvaihto ja sprinklaus.

 

 

FAKTAT

Osoite: Tietotie 11, Vantaa
Pinta-ala: 67 000 brm2
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Helin & Co Oy
Rakennuttaja: Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen

 

TOTEUTIMME KOHTEESEEN

Rejlers Finland oli kohteessa mukana sähkösuunnittelijana.


KOHOKOHDAT

Finnairin pääkonttori on erikoisen muotoinen rakennus ja yksi Suomen suurimpia KNX-kohteita.