sähkökäyttöisten kulkuvälineiden lataus

Sähköisten kulkuvälineiden käyttö laajenee ja vaatii yhä uusia latauspisteitä. Ladattavina ovat niin autot kuin sähköskootterit ja -pyörät.

 

Yhteyshenkilöt  ja myynti

Joona Ehrnrooth

Asiantuntija
Energia&Infra
joona.ehrnrooth@rejlers.fi
+358 50 463 5855

 

latauspisteiden suunnittelu vaatii moninaisia selvityksiä

Nopeasti kasvavalle alalle on tullut monia eri toimijoita ja latauspisteiden suunnittelu kaiken kokoisissa hankkeissa tulee tehdä kokonaisvaltaisesti. Tulevien tarpeiden lisäksi tulee selvittää nykyiset sähköasennukset ja tehon kulutukset, jotta vältytään yllätyksiltä toteutusvaiheessa. Älykkääseen sähköauton lataukseen kuuluu muutakin kuin sähkölatauspiste ja latausjärjestelmä tuleekin toteuttaa yhteensopivana älyverkkoihin ja pilvipalveluihin.

Latauspaikkoihin liittyvät selvitykset voivat olla monimutkaisia ja sisältävät usein poikkeuksia. Erilaisia toteutusmalleja on lukuisia. Taloyhtiöissäkin toteutusmalleja on monia ja siirryttäessä työpaikkalatauksen ja julkisten latauspisteiden puolelle toteutusmuotojen määrä kasvaa edelleen. Kaikissa sähkölataushankkeissa on hyvä aluksi selvittää, kuinka toteutus- ja kunnossapitokustannukset jakautuvat. Ladattavien kulkuneuvojen toteutushankkeissa on huomioitava tekniset vaatimukset eri toteutusmalleissa.

 

 

Rejlers rakentamisen sähkölataussuunnittelu:

Rejlers palvelee sähköautojen latauslaitteiden ja palveluiden suunnittelussa. Lähdemme aina liikkeelle asiakastarpeesta hankekohtaisesti.

 

 

Lisää sähköisten kulkuvälineiden latauksesta

Lue lisää sähköisten kulkuvälineiden latauksesta ja siihen liittyvistä palveluista Rejlersin Energian toimialan sivustolta.